Julenissen har det verre

| 2. desember 2010

20091225_001Synes du at du har det ille i julehelgen? Trøst deg med at julenissen har det verre. Han skal nå fram til 380 millioner barn i løpet av jula. Da blir et titalls julegaver bare småtteri.

Det finnes omtrent 380.000.000 kristne barn i verden. Alle disse skal ha besøk av julenissen på julaften. Heldigvis slipper nissen å besøke 380 millioner steder, for hver familie har i gjennomsnitt 2,5 barn. Dermed behøver ikke nissen besøke mer enn 152.000.000 husholdninger. Han er heldig.

Jeg måtte kjøpe et titalls julegaver (det er 0,0000026 % av det nissen har ansvar for). Mine gaver er «standariserte», men det er like vanskelig hvert eneste år. Min formel er slik: Ønsket + fornuftig + realistisk pris = gave! Jeg klarte alle 10 i år også. Og takken kom fra de fleste via SMS. Hva svarer jeg på en slik SMS?

Nissen har et stort problem (380 millioner barn), men vi som må svare på SMS med takk for en standardisert julegave, vi har også en stor utfordring.

I år forsøkte jeg med med et svar på SMS som takket for nok en unødvendig gave til meg. Jeg tok selvføgelig bort ordet «unødvendig».

Og kanskje jeg skal skal gjøre som mange andre? På finn.no annonseres allerede bortkastede julegaver. Men kanskje ikke. Hva hvis jeg finner mine gjennomtenkte gaver der…

Kategori: Blogg

Stengt for kommentarer