Vestfolds Grand Prix-konge

| 7. mars 2020

Jahn Teigen er død 70 år gammel. Han var en svært folkekjær artist. Og så var han Vestfolds ubestridte Melodi Grand Prix-konge. Det intervjuet jeg ham om i 1987.

Han deltok i hele 14 Melodi Grand Prix-finaler – mer enn noen andre. Han representerte dessuten Norge i Eurovision Song Contest tre ganger og fikk enorm oppmerksomhet i 1978 da han fikk null poeng med «Mil etter mil». Blant andre kjente Jahn Teigen-låter er «Optimist», «Det vakreste som fins», «Do re mi» og «Min første kjærlighet».

I tillegg til MGP-medvirkningen ga han ut over 40 album, mer enn 60 singler og han spilte i band som Popol Vuh/Popol Ace, Lions of Judea og Prima Vera.

Han vant en rekke priser for sitt virke i musikk- og underholdningsbransjen, og han mottok hedersprisen under Spellemannprisen i 1983 og 2009. I 2010 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, og i 2012 ble han innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Han ble senere også hyllet med en egen plass og en skulptur av seg selv hjemme i Tønsberg.

Jeg intervjuet og møtte Jahn Teigen mange ganger. I et P2-program 27. februar 1987 snakket vi om hans MGP-karriere. Du kan høre det her.

Kategori: Blogg

Stengt for kommentarer